Fingirali nesreću da naplate štetu

D. Dujić, N. Tomašević
Fingirali nesreću da naplate štetu

Doboj - Bračni par Radenko (37) i Biljana Kuzmanović (36) iz Dervente prijavljeni su dobojskom Okružnom tužilaštvu za krivično djelo osiguranička prevara, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj navodeći njihove inicijale.

Oni se sumnjiče da su u maju ove godine osiguravajućem društvu "Nešković" prijavili da je "mercedes", koji je u vlasništvu preduzeća "Polet komerc" iz Dervente, čiji je direktor Radenko, oštećen u saobraćajnoj nesreći, a pri tome su priložili lažne podatke.

U CJB Doboj su istakli da je cilj ove osiguraničke prevare bio naplata štete veće od 30.000 maraka od osiguravajućeg društva.

Prema navodima dobojske policije u prijavi štete bračni par Kuzmanović je naveo da je prilikom nesreće koja se dogodila 7. maja u mjestu Donja Lupljanica kod Dervente "mercedesom" upravljala Biljana, a tokom istrage se ispostavilo da to nije tačno. Izvor blizak istrazi je kazao da je utvrđeno da je ona došla naknadno na mjesto nesreće na poziv supruga Radenka. Ovaj izvor je kazao da je Radenko u prijavi o nesreći istakao da je bio saputnik u vozilu.

- On se prijavio kao svjedok koji će potvrditi da se nesreća dogodila na način kako su prijavili. Istragom je utvrđeno da to nije tačno, već da je Radenko vozio "mercedes" i sletio s puta. Takođe bračni par Kuzmanović nesreću je prijavio jedan čas kasnije nego što se ona zaista dogodila - objasnio je ovaj izvor.

Radenko Kuzmanović je za "Glas Srpske" izjavio da nije počinio osiguraničku prevaru i da nije zadovoljan radom policije. Optužio je osiguravajuću kuću "Nešković" da nije željela da mu isplati pravi iznos štete, zbog čega su ga prijavili policiji.

- Pitam se na osnovu čega je policija naknadno utvrdila da moja supruga nije vozila automobil. Čekaćemo šta će reći tužilaštvo. Znamo da nismo krivi i da nam je neko drugi ovo namjestio - rekao je Kuzmanović.

On je istakao da mu je osiguravajuća kuća "Nešković" nudila da isplati 30.000 maraka štete, iako je ona veća za oko 10.000 maraka.

- To nismo prihvatili. Potom su oni tražili da se cijeli slučaj ispita, jer su, navodno, dobili anonimnu dojavu - rekao je Radenko Kuzmanović.

Nesreća

Saobraćajna nesreća koju su prijavili bračni par Kuzmanović dogodila se 7. maja ove godine oko 21 čas u mjestu Donja Lupljanica kod Dervente. U policiji su rekli da je utvrđeno da je tada Radenko Kuzmanović vozeći "mercedes" sletio s puta. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je utvrđeno da je on tada pozvao suprugu da dođe na mjesto nesreće, da bi se prijavila da je ona vozila, a da je on bio suvozač. Utvrđeno je da je između 21 i 22 časa, kada je prijavljena nesreća, Radenko viđen u preduzeću "Polet komerc". Prema nezvaničnim informacijama on je to učinio da bi kamionima izvukao vozilo, ali nije uspio u svojoj namjeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana