Đujiću pet godina zatvora zbog ubistva sina

N. T.
Đujiću pet godina zatvora zbog ubistva sina

Banjaluka - Radovan Đujić (73) iz Brezičana kod Prijedora pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina zatvora zbog ubistva sina Duška (44).

Prema presudi on je zločin počinio u stanju smanjene uračunjivosti i prekoračenju nužne odbrane. Presuda mu je izrečena nakon što je vijeće Vrhovnog suda odbilo kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane.

Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena prvostepena presuda Okružnog suda u Prijedora. Ovaj stravični zločin otkriven je početkom decembra prošle godine, nakon što je policija na spratu porodične kuće u Brezičanima otkrila Duškov leš, koji je njegov otac skrivao gotovo dva mjeseca.

Prema pričama mještana, Radovan i Duško i ranije su se često sukobljavali, a ubistvo se najverovatnije desilo u oktobru prošle godine, kada je Radovan sina, koji ga je napao, prvo udario drvenom stolicom, a potom i sjekirom po glavi. Nakon toga je otišao da spava, a u Brezičanima se pred mještanima, sve do dolaska policije, ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Komšije su pričale čak i da je pekao rakiju pred kućom, a kada su ga pitali gdje mu je sin, on je odgovarao da ne zna ili da je otišao da radi u Zagreb. Ovaj slučaj policija je otkrila sasvim slučajno, jer im je prijavljeno da Duška niko danima ne viđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana