Bomba ranila dva mladića u Banovićima u punoj diskoteci

Nevena Bunić
Bomba ranila dva mladića u Banovićima u punoj diskoteci

Banovići - Policija traga za osobom koja je bacila bombu na krcatu diskoteku "Kju em" u Banovićima i tom prilikom lakše povrijedila dva mladića.

U incidentu, koji se desio u subotu u 20.30 časova, povrijeđeni su mladići E. S. (23) iz Podgorja te K. Z. (25) iz Banovića. Nakon eksplozije, od koje su popucala stakla na diskoteci, gosti su se uspaničili i istrčali iz objekta. Ubrzo je na lice mjesta stigla policija i hitna pomoć.

U MUP-u Tuzlanskog kantona rekli su da još nije poznato o kakvoj eksplozivnoj napravi se radi, a nije poznat ni identitet osobe koja je bacila bombu. Specijalne jedinice MUP-a TK takođe su obezbjeđivale objekat tokom uviđaja.

- Više informacija biće poznato nakon vještačenja. U eksploziji E. S. je zadobio posjekotine od krhotina stakla i zbrinut je u Domu zdravlja u Banovićima. Kod druge osobe K. Z. detonacija je izazvala problem sa sluhom, ali je on odbio medicinsku pomoć - rekao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Dodao da policija pokušava da dođe do snimaka video-nadzora okolnih objekata i radnji, na kojim bi eventualno mogao biti prepoznat napadač.

Diskoteka "Kju em" je u suvlasništvu poslanika Parlamenta FBiH Mirsada Kukića, a eksplozivna naprava bačena je neposredno nakon imenovanja nove kantonalne vlade Tuzlanskog kantona. Prije nekoliko dana smijenjen je sa funkcije predsjednika Povjereništva Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu. Eksplozija se dogodila u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mlađih osoba, među kojima i Kukićev sin.

Uprava diskoteke "Kju em" izvinila se gostima zbog neprijatnosti koje su doživjeli.

- Očekujemo da ćemo ubrzo saznati ko je odgovoran za ugrožavanje života, zdravlja i imovine. Nema mjesta panici, nastavljamo sa radom - naveli su u diskoteci.

Protest

U centru Banovića odmah nakon eksplozije okupilo se stotinak stanovnika, koji su bili uznemireni i zabrinuti za svoju bezbjednost. Njima su se pridružili i rudari Rudnika mrkog uglja Banovići. Okupljeni su se razišli oko ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana