Благајник Лутрије БиХ преварио инвалида за добитни листић Бинга

Агенције
Благајник Лутрије БиХ преварио инвалида за добитни листић Бинга

Кантонални суд у Новом Травнику донио је пресуду којом је Османа Имамовића из Бусоваче осудио на годину затвора због злоупотребе службеног положаја или овлаштења.

Он је проглашен кривим да је 31. маја 2016. године, као благајник у пословници Лутрије БиХ у ТЦ Фис у Витезу, покушао преварити стопостотног инвалида Фрању Јурчевића, који је дошао у његову пословницу  како би извршио провјеру добитка и предао му потврду о уплати за ТВ Бинго.

Како је наведено у пресуди, када је извршио провјеру листића потврде о уплати и установио да се ради о добитном листићу Бинго Плус у износу од 93.000 КМ, поступио је тако што није оштећеном Јурчевић Фрањи саопштио да је листић добитни и да се треба јавити у сједиште приређивача Лутрије БИХ ради исплате добитка Бинго Плус, већ је у намјери да себи прибави имовинску корист наведени листић потврде о уплати задржао за себе.

Оштећеном је саопштио да листић није добитни, па у намјери да изврши наплату добитка, а знајући да као упосленик Лутрије БиХ не може извршити наплату добитка Бинго Плус са шест погодака у сједишту приређивача, добитни листић је предао својој сестри.

Она је, међутим, умјесто да изврши наплату, листић предала службеној особи у Полицијској станици Фојница, након чега је листић о потврди уплате ТВ Бинга враћен оштећеном Јурчевићу.

"Оптужени је, као одговорна особа искориштавањем службеног положаја покушао прибавити имовинску корист у износу преко 50.000 КМ, чиме је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења", наведено је у пресуди.

Осим казне затвора, оптужени је дужан и да надокнади трошкове кривичног поступка.

Оштећена Лутрија БиХ д.о.о. Сарајево се са имовинско правним захтјевом за накнаду штете упућује на парнични поступак у цијелости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана