Bizarna krađa u Banjaluci: “Audi” ukrali kamionom za šlepanje

Nebojša Tomašević
Bizarna krađa u Banjaluci: “Audi” ukrali kamionom za šlepanje

Banjaluka - Kako bi ukrali skupocjeni “audi A5”, Nikola Mirić (33) iz Beograda, Bojan Malešević (31), Nikola Popović (29) i Milan Kosić (20) iz Banjaluke unajmili su kamion za šlepanje, saznaje “Glas Srpske”.

Njih policija sumnjiči da su 24. marta u banjalučkom naselju Borik ukrali pomenuti “audi” vrijedan 30.000 KM koji su natovarili na kamion i odvezli u Boškoviće kod Laktaša. Tu su ga skrivali do momenta hapšenja. U policiji su pojasnili da je automobil vlasništvo Banjalučanina Z. B. i da je u vrijeme krađe bio parkiran na Bulevaru Živojina Mišića.

U Policijskoj upravi Banjaluka, čiji su pripadnici u srijedu uhapsili osumnjičene, saznajemo da je šlepanje vozila bilo ključno za otkrivanje osumnjičenih.

- Na mjestu krađe istražioci su pronašli tragove struganja guma na asfaltu kakve obično ostavljaju kamioni za šlepanje. Nakon krađe pregledani su snimci više nadzornih kamera i utvrđeno kretanje šlep-vozila koje je prevozilo crni “audi A5”. To je u konačnici dovelo do pronalaska ukradenog automobila i otkrivanja osumnjičenih - kazao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je policija istragom utvrdila da je vozilo ukradeno po narudžbi i da je trebalo da bude prevezeno u Beograd.

- Beograđanin je bio angažovan za krađu vozila u kojoj su sa njim učestvovali Malešević i Popović. Kosić je skrivao vozilo, a u tome mu je pomagao i Popović. Prema našim informacijama, oni su “audi” trebali da prodaju za 5.000 evra, od čega je svaki od učesnika trebalo da dobije određeni iznos - rekao je izvor blizak istrazi.

Lopovi su otkriveni dva dana nakon krađe, a svima su lisice na ruke stavljene u srijedu.

- Policija je 26. i 27. marta uhapsila N. M., B. M., N. P. i M. K. zbog sumnje da su ukrali “audi” s parkinga na Bulevaru Živojina Mišića u Banjaluci. Otkriveni su zahvaljujući tragovima i blokadom izlaza iz grada - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Dodala je da će automobil biti vraćen vlasniku, a policija nastavlja istragu kako bi bilo utvrđeno da li se i druga lica mogu dovesti u vezu sa pomenutom krađom.

Osuđivani

Kako nezvanično saznajemo u policiji, uhapšeni Nikola Mirić i Bojan Malešević i ranije su imali problema sa zakonom. Mirić je u Srbiji više puta privođen i osuđivan zbog razbojništava i teških krađa. Malešević je osuđivan zbog oštećenja tuđe stvari, teške krađe i nanošenja tjelesnih povreda, a uglavnom su mu izricane uslovne kazne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana