Banjaluka: Motociklom udario u BMW i poginuo

Goran Obradović
Banjaluka: Motociklom udario u BMW i poginuo

Banjaluka - Zoran Kojić (24) iz Banjaluke poginuo je u ponedjeljak uveče kada je motociklom “pjađo beverli 500” udario u automobil BMW u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da se nesreća dogodila u ponedjeljak oko 20.30 časova, a u nesreći su učestvovali skuter, koji je vozio Kojić i automobil BMW za čijim upravljačem je bio Zoran Radošević (32) iz Banjaluke.

- Uviđaj je obavio dežurni tužilac Slobodan Salić, koji je naredio da budu obavljena sva potrebna vještačenja kako bi bio utvrđen uzrok nesreće, kao i obdukcija tijela nastradalog mladića - rekli su u tužilaštvu.

Jedan od očevidaca nesreće ispričao je da se sve odigralo u nekoliko sekundi i da Kojiću nije bilo pomoći.

- Iz pravca od kružnog toka išao je prvo automobil, a za njim motocikl. Na proširenju koje se nalazi iznad kafića “Bluz” vozač BMW-a krenuo je da se polukružno okrene, a očigledno to momak na motociklu nije primijetio, što je bilo kobno - rekao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime.

On je dodao da je u trenutku kada se vozilo popriječilo preko puta motocikl udario u vrata vozača, a Kojić je prvo odletio na vozilo, a potom pao i skotrljao se ispod njega. Kojić nije imao kacigu.

- Sve se to odigralo veoma brzo i odmah se ispod mladića napravila velika lokva krvi. Prizor je bio strašan! Odmah je iz BMW-a istrčao vozač, vidjelo se da je prestrašen i prvi je pokušao da pomogne ovom mladiću. Potom je do mjesta nesreće pritrčao čovjek koji je bio na autobuskoj stanici, ali se vidjelo da povrijeđeni motociklista neće preživjeti - ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, mladić koji je vozio motocikl bio je pri svijesti i veoma brzo je došla Hitna pomoć, ali je ubrzo preminuo.

Jedan od stanara Karađorđeve ulice ispričao je da je i juče ujutru bila nesreća na istom mjestu, samo, na sreću, sa materijalnom štetom.

- Tu je malo širi put i vozači se često okreću preko pune linije i zbog toga se dešavaju nesreće. Tako je bilo i u ovoj nesreći od ponedjeljka uveče. Vozač je presjekao punu liniju i Kojić je naletio na njega. Mislim da su njih dvojica bili i prijatelji i da su se družili. Zoran je bio dobar momak, znam da je radio u auto-praonici u našem naselju - istakao je jedan od mještana.

Sa ovom nesrećom nastavlja se crni bilans nesreća na području BiH u kojima je u proteklih dana poginulo još devet osoba. U nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak uveče u Sarajevu, poginula je S. Š. (33). Nju je kao pješaka pregazilo vozilo, a poslije nesreće policija je uhapsila vozača.

Osim ovoga, na području Laktaša u nedjelju oko 19 časova smrtno je stradao trogodišnji Goran D, a samo pola časa kasnije na području ove opštine poginula je pješak Dragojla Đukić (55) iz Laktaša.

Tako je sinoćnjom nesrećom nastavljen crni bilans na putevima u Republici Srpskoj i FBiH, jer je od 1. do 4. maja poginulo ukupno 11 lica.

Poginuli

>Ponedjeljak 20.30 časova poginuo Zoran Kojić

>Nedjelja 19 časova poginuo trogodišnji Goran D.

>Nedjelja 19.30 časova poginula Dragojla Đukić

> Za četiri dana 11 žrtava saobraćajnih nesreća

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana