Banjalučka policija spriječila prevaru: Fingirali krađu audija radi naplate osiguranja

N. T.
Banjalučka policija spriječila prevaru: Fingirali krađu audija radi naplate osiguranja

Banjaluka - Admir Dervišević (40) iz Banjaluke i Crninolog Raković (47) iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su fingirali krađu "audija A6" kako bi naplatili osiguranje u Švedskoj gdje je vozilo registrovano.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da je Dervišević u srijedu oko 15 časova prijavio da mu je "audi A6" ukraden.

- Prema prijavi vozilo je ukradeno između  17. do 19. oktobra sa parkinga u ulici Josifa Pančića u naselju Starčevica. Istragom je utvrđeno da je u pitanju lažna prijava. Takođe je utvrđeno da je imao pomagača C. R. iz Gradiške koji je uhapšen - saopšteno je iz policije.

Navodi se da je tokom pretresa prostorija koje koristi C. R.  u gradiškoj ulici Dejtonska u garaži pronađen "audi A6".

Izvor blizak istrazi kazao je da su se Dervišević i Raković dogovorili da prijave krađu "audija" i da kad o tome dobiju papire iz policije podnesu zahtjev osiguranju u Švedskoj za odštetu.

- Dogovoreno je da Dervišević prijavi krađu, a Raković da sakrije vozilo dok ne naplate odštetu. Tako su i uradili, ali im plan zahvaljujući policiji nije pošao za rukom - kazao je ovaj izvor.

Lažne prijave krađa vozila u cilju lakog dolaska  do novca kroz naplatu osiguranja sve su češća pojava u Srpskoj. Krajem avgusta državljanka Srbije Daliborka Beljean lažno je prijavila da joj je neko sa parkinga u etno-selu Stanišići ukrao "maserati" vrijedan oko 76.000 maraka. Dva mjeseca ranije krajem juna otkriven je sličan slučaj lažne prijave krađe BMNj-a Dž5 vrijednog 70.000 maraka. Krađu je prijavio S. Đ. iz Tomislavgrada, koji je slagao da mu je vozilo, koje je vlasništvo lizing kuće iz Njemačke, ukradeno sa parkinga motela u Dabracu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana