Veliko interesovanje za Višegrad na sajmu Turizma u Beograd

 Veliko interesovanje za Višegrad na sajmu Turizma u Beograd 24.02.2018 17:09 | Srna

Višegrad - Turistička ponuda Višegrada privukla je veliku pažnju posjetilaca Sajma turizma, koji se održava u Beogradu, a najveće interesovanje pokazali su za Andrićgrad i ćupriju, rekla je Srni direktor opštinske Turističke organizacije Olivera Todorović.

Todorovićeva je navela da su prezentaciji turističke ponude Višegrada prisustvovali predstavnici više turističkih agencija iz Poljske i Kine koji su već imali turističke ture za posjetu Višegradu.


Ona je napomenula da spremno dočekuju nove turiste, te da je registrovan sve veći broj brodova koji, osim kraćeg krstarenja, mogu ploviti i do Starog broda gdje se nalazi Spomen-kosturnica stradalima u Drugom svjetskom ratu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da Višegrad ima čime da se ponosi kada je riječ o prirodnim ljepotama i turističkim ponudama, te da je veoma ponosan što dolazi sve veći broj turista.

"Sajam turizma je prilika da na najbolji način promovišemo našu turističku ponudu. Pokazali smo da osim turističkih atrakcija, istorijskih spomenika i prirodnih ljepota, Višegrad ima izuzetnu gastronomsku ponudu", dodao je Đurević.

On je napomenuo da opština ulaže u razvoj turizma i da se povećava i broj smještajnih kapaciteta.

Četrdeseti jubilarni sajam turizma u Beogradu otvoren je 22. februara pod sloganom "Odmor te čeka". Ove godine predstavilo se više od 1.100 izlagača iz Srbije, regiona i svijeta. Sajam se zatvara sutra.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica