Veličanstveni put Druge krajiške brigade

D. M.
Veličanstveni put Druge krajiške brigade

Banjaluka - Veličanstveni put koji je prošla Druga krajiška brigada, jedna od najslavnijih jedinica Vojske Republike Srpske, i dalje se pamti i pamtiće se u budućnosti.

Jedinstvena je ovo ocjena bivših saboraca nakon obilježavanja godišnjice formiranja ove brigade što je prigodno obilježeno na Rakovačkim barama kod Banjaluke tokom vikenda.

Ratni put ove jedinice trajao je 1.600 dana, kroz brigadu je prošlo više od 23.000 boraca, od kojih je život izgubilo njih 228. Smotru preživjelih članova brigade u subotu je izvršio ratni komandant Milorad Savić Čiča.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice Vladimir Ševarika podsjeća da je ova jedinica mobilisana 18. septembra 1991. godine, na istom mjestu gdje je sada izgrađen Memorijalni centar.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić ocjenjuje da položaj boračkih kategorija stanovništva danas nije onakav kakav bi trebalo i morao biti.

- Poštujemo svakog građanina Srpske, ali smo, vrlo često, u vezi sa mnogim pitanjima iz ekonomskog i statusnog položaja na nekom zaboravljenom mjestu u planu vlasti Srpske, ali i lokalnih vlasti - smatra Savčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana