Sutra otvaranje za saobraćaj dionice auto-puta Banjaluka-Doboj

Sutra otvaranje za saobraćaj dionice auto-puta Banjaluka-Doboj 30.09.2017 09:36 | Srna

Banjaluka - Dionica auto-puta "9. januar" /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića, duga 10 kilometara, svečano će sutra biti otvorena za saobraćaj, u prisustvu predstavnika političkog, javnog i kulturnog života Republike Srpske i Srbije, te gostiju iz regiona i građana Srpske.

Svečano otvaranje ove dionice na relaciji Banjaluka-Prnjavor predviđeno je u 14.00 časova, najavljeno je iz preduzeća "Autoputevi Republike Srpske".


Iz ovog preduzeća navode da su odlučili da novoizgrađenu dionicu puste u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora, da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično.

Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja "Mahovljani", što će smanjiti saobraćajne gužve u centru Laktaša.

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u saobraćaj je puštena dionica auto-puta "9. januar" od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

Direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je ranije Srni da ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosi 180 miliona evra, a od Prnjavora do Mahovljana 158 miliona evra.

"Na proljeće naredne godine trebalo bi da u potpunosti završimo izgradnju autoputa ž9. januarž, što bi bilo od ogromnog značaja za Republiku Srpsku. Radove izvodimo planiranom dinamikom, bez bilo kakvih problema", dodao je Topić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica