Stanovi za boračke kategorije u Vlasenici i Ugljeviku

M. Č.
Stanovi za boračke kategorije u Vlasenici i Ugljeviku

Banjaluka - Vlada RS odobrila je juče nadogradnju 12 stanova u Vlasenici i gradnju 31 stana u Ugljeviku za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Ministri su donijeli odluku o utvrđivanju opšteg interesa za rekonstrukciju i sanaciju savskog nasipa u Gradišci i Kozarskoj Dubici, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Usvojena je i informacija o realizaciji programa pripreme djece u godini pred polazak u školu u 2014. godini te zadužena ministarstva prosvjete i kulture i finansija da obezbijede novac za realizaciju predškolskog programa pripreme djece za iduću godinu u trajanju od najmanje tri mjeseca. Cilj je da bude obezbijeđen veći institucionalni obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

Na sjednici je usvojena i informacija o nacrtu sporazuma o saradnji u oblasti šumarstva i drvne industrije između Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, RS i FBiH i data saglasnost na sporazum o saradnji u oblasti šumarstva i drvne industrije između ovih zemalja. Usvojen je i izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom u prošloj godini u kojem je navedeno da su vlasti Srpske nastavile da ispunjavaju obaveze. Prihvaćena je i informacija u vezi sa uspostavljanjem vazdušnog medicinskog transporta u RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana