Restartovci u Doboju dočekani uvredama

Agencija
Restartovci u Doboju dočekani uvredama

Doboj - Nekolicina predstavnika udruženja "Restart Srpska" iz Banjaluke protestovala je juče ispred Gradske uprave u Doboju zbog kupovine automobila vrijednog oko 110.000 maraka za potrebe dobojske vlasti.

Kažu da bi ih na okupljanju bilo više, ali mnogi nisu uspjeli doći iz Banjaluke zbog saobraćajne nesreće na putu u Prnjavoru. Zato nije manjkalo Dobojlija, koji su se okupili da bi spriječili "Restartov" protest.

Predsjednik "Restarta" Stefan Blagić istakao je da je njihova aktivistkinja, koja se ranije pojavila na platou gradskog parka, nedaleko od ulaza u Gradsku upravu, verbalno napadnuta.

- Verbalno me napala grupa momaka, koji su govorili kako smo mi strani plaćenici, i to samo zato što smo došli ovdje da ukazujemo na problem. Vjerovatno je u redu kada pričamo protiv jednih, ali nije u redu kada pričamo protiv ovih - rekla je aktivistkinja "Restarta" Ivana Perišić.

Do sukoba nije došlo zahvaljujući dobrom radu policije, koja je napravila tampon zonu između predstavnika "Restarta" i okupljenih mladića, koji su uzvikivali "Idite kući" i "Šta ćete nam ovdje".

Blagić je rekao da su očekivali da im se Dobojlije pridruže u protestima.

- Očigledno se ovdje spremalo nešto. Kada ukazujete na probleme, spremni su da se fizički obračunaju sa vama, a kada ukazujete na probleme koji prave neki drugi, onda je sve u redu - rekao je Blagić.

Predstavnici "Restarta" su uz pratnju policije napustili mjesto okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana