Raste rejting SPP

V. K.
Raste rejting SPP

BANjALUKA - Rejting Stranke pravedne politike (SPP) ozbiljno raste i to najviše među onih 47 odsto glasača koji do sada nisu opredijeljeni za koju političku stranku će glasati i za čije glasove se bore i stranke na vlasti i stranke opozicije.

Saopštio je to u petak SPP, pojašnjavajući da su to pokazali rezultati ankete sprovedene na reprezentativnom uzorku građana.

- Za devet mjeseci od osnivanja, prema istraživanjima, došli smo do 15 odsto povjerenja građana u RS - navodi se u saopštenju iz SPP-a.

U stranci smatraju da su građani RS prepoznali da su dobili novu političku snagu i energiju koja je spremna za građenje nove i pravedne države, po mjeri  svakoga od njih.

Generalni sekretar SPP-a Dragan Popović naglasio je da za 12. oktobar nije zakazan "popravni ispit za rad u posljednje 24 godine".

- RS nema vremena za ponavljače. Ovo istraživanje je pokazalo da građani hoće realnu pravdu, povjerenje u instituciju sistema, posao, stručnost, poštenje, pamet, poštovanje i progres na djelu. Neće prazna obećanja koja slušaju više od dvije decenije od istih koji se samo smjenjuju na vlasti - izjavio je Popović.

Naglasio je da "pravednjaci" imaju spremnu vladu stručnjaka koja neće vlast radi beneficija već promjene stanja u zemlji.

U SPP-u napominju da u RS postoji jedna specifična situacija u kojoj opozicije nikad nema jer sve partije su na neki način involvirane u vlast na republičkom, BiH ili lokalnom nivou, a da se opozicioni status obrazlaže samo činjenicom da li su ili nisu učesnici u republičkoj vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana