Prvi opštinski odbor Izvorne SDS formiran u Gradišci

Milan Vujić
Prvi opštinski odbor Izvorne SDS formiran u Gradišci

Gradiška - Prvi opštinski odbor Izvorne SDS formiran je u Gradišci, a sa stranačke konvencije je pozvano na deblokadu lokalne vlasti i slogu i jedinstvo u očuvanju RS narušeno čvrstim vezivanjem SDS-a sa SDA u Sarajevu.

Jedan od osnivača Izvorne SDS i prvi predsjednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik rekao je da ga skup u Gradišci podsjeća na vrijeme kada je stvoren SDS, čime je trasiran put i za stvaranje Srpske.

- Ovaj skup nije organizovan zbog otimanja vlasti nego da bi se obnovila ideja iz devedesetih, koja je dala snagu da se istraje na putu stvaranja RS - naglasio je Krajišnik, koji je izrazio žaljenje što SDS danas nije jedinstven u očuvanju RS.

Za predsjednika gradiškog Opštinskog odbora Izvorne SDS, koju su formirali nezadovoljni osnivači SDS-a, izabran je Tihomir Mihajlović, za potpredsjednika Radomir Pjanić, a za predsjednika Političkog savjeta Slavko Dunjić.

Mihajlović je rekao da je zadatak stranke u Gradišci da deblokira rad parlamenta, da se zavede red u opštinskoj administraciji i ispitaju nezakonitosti u radu vlasti u protekle tri godine.

- Rukovodstvo SDS-a u Gradišci nema ideje, jer su se u ove tri godine bazirali samo na raspodjelu funkcija i udomljavanje koalicionih partnera. Potrebno je pokrenuti razvoj privrede, ulaganja u Agro-industrijsku zonu u Novoj Topoli, završiti izgradnju obilaznice, sekundarne kanalizacije i sportske dvorane - istakao je Mihajlović.

Dunjić je rekao da je cilj Izvorne SDS da vrati članove SDS-a svom izvoru i da se urazumi rukovodstvo SDS-a ili dovede novo da bi se ponovo ujedinili.

- Zarekao sam se da neću pljuvati u bunar iz koga sam pio vodu 25 godina, ali ću svakodnevno prozivati i vaspitavati one koji mute tu vodu. Moliću se bogu da urazumi i dozove pameti rukovodstvo SDS-a i da ih vrati na pravi put ili dovede druge ljude na čelo stranke i da se ponovo ujedinimo - istakao je Dunjić.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da je vrh SDS-a napravio do sada neviđenu situaciju da jedina partija sa kojom je SDS čvrsto vezan u Sarajevu bude SDA i da najviši rukovodioci SDS-a prisustvuju kongresu SDA na kojem je javno objavljen plan za ukidanje RS.

- Takođe u političkom životu SDA se nikad nije desilo da im je SDS jedina šansa da ukinu RS. To je najveća sramota ne samo SDS-a nego i svakog Srbina što smo to dopustili. Pozivam sve časne patriote da putem svojih prijatelja u SDS-u učine sve da to rukovodstvo sruše i stave na smetljište istorije, jer nikad nijedna majka nije ubijala svoje čedo kao što sada SDS to pokušava da uradi sa RS - poručio je Stevandić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić rekao je da ljudima iz Izvorne SDS treba odati priznanje što su imali hrabrosti i snage da prepoznaju trenutak kada treba ponovo da se stane na branik RS.

- Stavovi SNSD-a su poznati i vjerujemo da zajednički možemo ostvariti cilj i sačuvati i razvijati RS - istakao je Adžić.

Razvoj stranke

Predsjednik Izvršnog odbora Izvorne SDS Dobrivoje Vidić rekao je da će nastaviti da rade na razvoju stranke i formiranju regionalnih i opštinskih odbora.

- Na dobrom smo putu, jer je politika Izvorne SDS očuvanje RS - istakao je Vidić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana