Pokazna vježba u Foči: Policija savladala pljačkaša banke

R. Đ.
Pokazna vježba u Foči: Policija savladala pljačkaša banke

Foča - Pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Foča izveli su juče pokaznu vježbu hapšenja razbojnika nakon oružane pljačke banke na platou Akvaparka "Ušće" u ulici Petra Bojovića.

Vježba je organizovana sa ciljem upoznavanja građana sa radom policijskih službenika i zaštite stanovništva i imovine.

Policajci su demonstrirali potjeru za naoružanim razbojnicima, prinudno zaustavljanje vozila uz kontrolu lica, odbranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, blokadu objekta i upad u objekat, upotrebu službenog psa tokom pronalaženja eksploziva.

Prikazana je i službena oprema i vozila koja policijski službenici koriste prilikom izvršavanja redovnih i vanrednih zadataka.

- Policija na ovaj način želi da pokaže spremnost da uvijek i u svim prilikama može odgovoriti na sve bezbjednosne rizike u cilju zaštite građana i imovine, kao i institucija RS - rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Pripadnici ove jedinice, pored redovne policijske obuke, prolaze razne specijalističke obuke i seminare.

- Time se osposobljavamo da uspješno možemo da odgovorimo na sve zadatke, da pomognemo redovnim policijskim snagama u raznim kritičnim situacijama i težim krivičnim djelima. Imamo raznu specijalističku opremu koju uspješno koristimo - rekao je Dragan Grubačić, zamjenik komandira Jedinice za podršku u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana