PDV poskupljuje putarinu?

D. S.
PDV poskupljuje putarinu?

Banjaluka - Na autoputu Banjaluka - Gradiška uskoro bi moglo doći do poskupljenja putarine, jer u preduzeću "Autoputevi RS" smatraju da bi na sadašnju cijenu putarine trebalo dodati PDV.

Naplata putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška u mjestu Jakupovci počela je u martu prošle godine i tada je odlučeno da se u cijenu putarine uračuna PDV.

Direktor "Autoputeva RS" Dušan Topić rekao je da u ovom preduzeću smatraju da je došlo vrijeme za korekciju cijene putarine, odnosno povećanje za iznos PDV.

- U idućem periodu razmatraćemo mogućnost poskupljenja putarine na autoputu Gradiška - Banjaluka, a do korekcije cijena moglo bi da dođe u prvoj polovini ove godine - rekao je Topić.

On je naveo da bi, prema njihovim analizama, vozači automobila, umjesto dosadašnje dvije, ubuduće mogli da plaćaju i do 2,5 maraka po prolasku ispod rampe, a isto važi i za ostale kategorije vozila.

Topić je naglasio da očekuje da će do proljeća biti završeni pregovori sa Kineskom bankom o uslovima kreditnog sporazuma u vezi sa izgradnjom autoputa Banjaluka - Mliništa, odnosno prve dionice od Glamočana do puta AVNOJ-a u Mrkonjić Gradu.

On je ponovio da gradnja autoputa Banjaluka - Doboj teče po planu, te dodao da bi prva dionica od Doboja do Prnjavora trebalo da bude otvorena tokom ljeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana