ПДВ поскупљује путарину?

Д. С.
ПДВ поскупљује путарину?

Бањалука - На аутопуту Бањалука - Градишка ускоро би могло доћи до поскупљења путарине, јер у предузећу "Аутопутеви РС" сматрају да би на садашњу цијену путарине требало додати ПДВ.

Наплата путарине на аутопуту Бањалука - Градишка у мјесту Јакуповци почела је у марту прошле године и тада је одлучено да се у цијену путарине урачуна ПДВ.

Директор "Аутопутева РС" Душан Топић рекао је да у овом предузећу сматрају да је дошло вријеме за корекцију цијене путарине, односно повећање за износ ПДВ.

- У идућем периоду разматраћемо могућност поскупљења путарине на аутопуту Градишка - Бањалука, а до корекције цијена могло би да дође у првој половини ове године - рекао је Топић.

Он је навео да би, према њиховим анализама, возачи аутомобила, умјесто досадашње двије, убудуће могли да плаћају и до 2,5 марака по проласку испод рампе, а исто важи и за остале категорије возила.

Топић је нагласио да очекује да ће до прољећа бити завршени преговори са Кинеском банком о условима кредитног споразума у вези са изградњом аутопута Бањалука - Млиништа, односно прве дионице од Гламочана до пута АВНОЈ-а у Мркоњић Граду.

Он је поновио да градња аутопута Бањалука - Добој тече по плану, те додао да би прва дионица од Добоја до Прњавора требало да буде отворена током љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана