Ognjenu Matavulju priznanje Novinar godine

Ognjenu Matavulju priznanje Novinar godine 23.05.2018 23:51 | Srna

Banjaluka - Priznanje "Novinar godine" koje dodijeljuje Klub novinara iz Banjaluka ove godine pripalo je novinaru dnevnog lista "Večernje novosti" Ognjenu Matavulju.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić je rekao Srni da je Matavulj zaslužio nagradu, uprkos jakoj konkurenciji, jer je, prateći slučaj stradanja Davida Dragičevića, uradio nešto što su novinari zaboravili da čine.


"Saslušao je rutu kretanja Davida, koju je saopštila policija i prošao njome bilježeći svoje utiske. Čini mi se da smo mi novinari zaboravili taj terenski rad. Mnogo posla obavljamo putem interneta i telefonom", rekao je Vukelić i dodao da je Matavulj cijenjen među kolegama.

On je podsjetio da Matavulj radi i za dnevni list "Dnevni avaz", a ranije je radio u "Glasu Srpske" i "Presu Republike Srpske".

Devetočlani žiri, čiji je predsjednik profesor banjalučkog Fakulteta političkih nauka Đorđe Vuković, jednoglasno je dodijelio ovo priznanje Matavulju i zbog profesionalnog i etičkog izvještavanja u slučaju stradanja Dragičevića.

Ognjen Matavulj je zahvalio za nagradu koju smatra još značajnijom jer su mu je dodijelile kolege.

"Malo je čudno da novinar crne hronike dobija nagradu, ali valjda živimo u takvom društvu", rekao je Matavulj na šestom godišnjem druženju novinara "Of d rekord" i dodjeli priznanja "Godišnja nagrada Kluba novinara".

Ovo druženje je organizovao Klub novinara Banjaluka, a prisustvovali su brojni novinari, urednici, rukovodioci i radnici medijskih kuća zvanice iz javnog, političkog i društvenog života Republike Srpske i BiH.

Priznanje "Novinar godine" lani je dodijeljeno novinarki BN TV Danini Milaković.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica