Održana smotra policije u KPZ Banjaluka

Agencije
Održana smotra policije u KPZ Banjaluka

U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka održana je redovna smotra policije, opreme i naoružanja, gdje je rukovodstvo KPZ sagledalo stanje, spremnost i gotovost pripadnika službe obezbjeđenja.

Direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak istakao je da se radi o redovnim aktivnostima provjere stanja u ovoj ustanovi te da je u protekloj godini policija KPZ na sve zadatke odgovorila profesionalno i odgovorno.

-       Služba obezbjeđenja je stub bezbjednosti u Kazneno popravnom zavodu Banjaluka. U narednom periodu planirali smo održavanje vježbi, ali i aktivnosti na edukaciji i usavršavanju zaposlenih. Pripadnici službe obezbjeđenja obavljaju svoj posao profesionalno a vrijedi istaći i da u poslednjih godinu dana nije bilo slučajeva zloupotrebe pogodnosti od strane zatvorenika, u smislu bjekstva – rekao je Selak.

On je dodao da je u radu Kazeno popravnog zavoda Banjaluka veoma značajna saradnja sa lokalnim i republičkim institucijama, te da posebno dobra saradnja postoji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Sudskom policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana