Od naredne sedmice proljetne temperature i prestanak snježnih padavina

klix.ba
Od naredne sedmice proljetne temperature i prestanak snježnih padavina

Sarajevo - Snježne padavine zadržaće se u BiH do utorka kada će uslijediti kišni, a potom sunčani period s temperaturama do 15 stepeni u centralnom dijelu zemlje, a 18 stepeni na jugu.

Oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom i snijegom u Hercegovini zadržaće se još sutra. U večernjim satima doćiće do prestanka padavina. Ipak, temperature će biti niske, jutarnje će se kretati od -7 do -1, a na jugu od 1 do 5, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 4 do 9 stepeni.


U subotu će biti nešto hladnije, ali neće biti jakih padavina. Kiša će padati u Hercegovini, a snijeg na jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature kretaće se od -8 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevne temperature biće od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.

Od nedjelje će temperature jutarnje i dnevne biti više za tri stepena. U večernjim satima očekuje se kiša, a na planinama snijeg.

U novu radnu sedmicu ući ćemo s oblačnim vremenom. Još u ponedjeljak se očekuje slabiji snijeg na planinama, a u drugim dijelovima kiša. Značajnije promjene u temperaturama očekuju se u utorak, kao i prestanak padavina.

Prema podacima Accuweathera, sunčano vrijeme s oblacima trajaće tokom cijele sedmice, a do vikenda će temperature rasti do 15 stepeni, na jugu do 18. Za početak aprila prognozirana je kiša, ali i proljetne temperature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana