Nove smjene u MUP-u RS

G. O.
Nove smjene u MUP-u RS

Banjaluka - Načelnik jedinice za profesionalne standarde MUP-a Republike Srpske Vlado Jovanić i načelnik jedinice pri Kabinetu direktora policije RS Borislav Šarić premješteni su sa tih pozicija na druga radna mjesta u MUP-u.

Šarić će ubuduće biti na dužnosti načelnika jedinice za obezbjeđenje objekata i ličnosti, a nismo uspjeli da saznamo na koju je poziciju raspoređen Jovanić.

Direktor policije RS Gojko Vasić istakao je da nije riječ o smjenama, nego o rutinskim promjenama na rukovodećim pozicijama.

- Riječ je o redovnim rotacijama kako bi se razbila rutina u radu i da bi ljudi sa više elana obavljali svoj posao. Niko tu nije posebno napredovao ili degradiran - kaže Vasić.

Promjena je bilo i na nižim nivoima, pa je na mjesto zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka umjesto Željka Domazeta postavljen Slobodan Radinković, koji je do sada bio komandir Policijske stanice Obilićevo.

Domazet je raspoređen na funkciju pomoćnika načelnika CJB Banjaluka, a umjesto Radinkovića za komandira Policijske stanice Obilićevo postavljen je dosadašnji komandir Policijske stanice Centar Željko Stojnić.

Na novo radno mjesto premješten je i dosadašnji načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet CJB Banjaluka Bojan Vidaković, koji je raspoređen u Upravu kriminalističke policije MUP-a RS. Došlo je i do promjena u Policijskoj stanici Lazarevo, gdje Goran Vojvodić više neće obavljati poslove šefa krim-policije, nego inspektora u CJB Banjaluka. Bojan Karanović, koji je dugo bio inspektor za krvne i seksualne delikte i ratne zločine u CJB Banjaluka, premješten je u Kotor Varoš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana