Lož-ulje donijelo 44.000 maraka kazni

D. S.
Lož-ulje donijelo 44.000 maraka kazni

Banjaluka - Da pojedine pumpe, uprkos zabrani, i dalje sipaju lož-ulje u automobile potvrđuje podatak inspekcije da je samo za tri mjeseca ove godine izrekla kazne u iznosu od 44.000 KM.

Riječ je o kaznama izrečenim nakon što je Ministarstvo trgovine i turizma RS, da bi sprečilo zloupotrebe, još 17. maja ove godine donijelo pravilnik koji strogo zabranjuje točenje ovog goriva u automobile.

Kako su objasnili u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, za tri mjeseca obavili su 160 kontrola na benzinskim pumpama, a kod nekoliko je utvrđen promet ovog energenta.

- Takođe, inspekcija je uz asistenciju policije u proteklom periodu i kod 50 automobila kontrolisala gorivo koje se nalazi u rezervoaru. U dva slučaja je utvrđeno da se u rezervoaru nalazi lož-ulje, a protiv vlasnika su preduzete prekršajne mjere - rekli su u Inspektoratu.

U skladu sa novim pravilnikom trgovina na malo lož-uljem može se vršiti na benzinskim pumpnim stanicama samo iz posebnog rezervoara, izdvojenog od mjesta predviđenog za snabdijevanje pogonskim motornim gorivom, što ranije nije bio slučaj.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana