Лож-уље донијело 44.000 марака казни

Д. С.
Лож-уље донијело 44.000 марака казни

Бањалука - Да поједине пумпе, упркос забрани, и даље сипају лож-уље у аутомобиле потврђује податак инспекције да је само за три мјесеца ове године изрекла казне у износу од 44.000 КМ.

Ријеч је о казнама изреченим након што је Министарство трговине и туризма РС, да би спречило злоупотребе, још 17. маја ове године донијело правилник који строго забрањује точење овог горива у аутомобиле.

Како су објаснили у Републичкој управи за инспекцијске послове, за три мјесеца обавили су 160 контрола на бензинским пумпама, а код неколико је утврђен промет овог енергента.

- Такође, инспекција је уз асистенцију полиције у протеклом периоду и код 50 аутомобила контролисала гориво које се налази у резервоару. У два случаја је утврђено да се у резервоару налази лож-уље, а против власника су предузете прекршајне мјере - рекли су у Инспекторату.

У складу са новим правилником трговина на мало лож-уљем може се вршити на бензинским пумпним станицама само из посебног резервоара, издвојеног од мјеста предвиђеног за снабдијевање погонским моторним горивом, што раније није био случај.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана