Kocka u budžet donijela 14,3 miliona KM

A. J.
Kocka u budžet donijela 14,3 miliona KM

Banjaluka - Od priređivanja igara na sreću u osam mjeseci ove godine u budžet Republike Srpske slila su se 14,33 miliona maraka, što je za 11,47 odsto više u odnosu na isti period 2015. godine, podaci su Republičke uprave za igre na sreću.

Ljubitelji igara na sreću iz godine u godinu donose sve više novca u budžet RS.

Portparol Republičke uprave za igre na sreću Danijela Ćapin potvrđuje da se prihod po osnovu naknada i poreza od priređivanja igara na sreću, zabavnih i nagradnih igara konstantno povećava.

- Na kraju prošle godine u kasu se slilo 19,75 miliona KM, a samo godinu radnije 16,83 miliona. U 2013. godini prihodi od naknada i poreza od igara na sreću iznosili su 16,08 miliona KM, a 2012. godine 14,44 miliona - rekla je Ćapinova.

Ekonomista Zoran Pavlović kaže da je rast prihoda od igara na sreću odlika siromašnih zemalja u kojima ekonomija i privreda nazaduju.

- Za većinu nezaposlenih ljudi, koji ne mogu da pronađu posao, igre na sreću su jedini način da se preko noći dočepaju novca, što se rijetko kad dešava. Ipak, to se rijetko i dešava, jer novac u ovoj priči zarađuju organizatori takvih igara - rekao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana