Коцка у буџет донијела 14,3 милиона КМ

А. Ј.
Коцка у буџет донијела 14,3 милиона КМ

Бањалука - Од приређивања игара на срећу у осам мјесеци ове године у буџет Републике Српске слила су се 14,33 милиона марака, што је за 11,47 одсто више у односу на исти период 2015. године, подаци су Републичке управе за игре на срећу.

Љубитељи игара на срећу из године у годину доносе све више новца у буџет РС.

Портпарол Републичке управе за игре на срећу Данијела Ћапин потврђује да се приход по основу накнада и пореза од приређивања игара на срећу, забавних и наградних игара константно повећава.

- На крају прошле године у касу се слило 19,75 милиона КМ, а само годину радније 16,83 милиона. У 2013. години приходи од накнада и пореза од игара на срећу износили су 16,08 милиона КМ, а 2012. године 14,44 милиона - рекла је Ћапинова.

Економиста Зоран Павловић каже да је раст прихода од игара на срећу одлика сиромашних земаља у којима економија и привреда назадују.

- За већину незапослених људи, који не могу да пронађу посао, игре на срећу су једини начин да се преко ноћи дочепају новца, што се ријетко кад дешава. Ипак, то се ријетко и дешава, јер новац у овој причи зарађују организатори таквих игара - рекао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана