Istina adut za povjerenje

Dragana Keleč
Istina adut za povjerenje

Banjaluka - "Glas Srpske" koji je najstariji dnevni list u Republici Srpskoj i BiH danas proslavlja 71. godišnjicu svog rada i postojanja.

Istorija novinarstva u RS i BiH krenula je od prvog broja "Glasa" štampanog 31. jula 1943. godine u Župici, kod Prekaje, nadomak Drvara.

Danas je "Glas Srpske" najugledniji i najtiražniji dnevni list čije je sjedište u Srpskoj, a u svojoj uređivačkoj i ekonomskoj transformaciji, kao i želji da bude u korak sa ostalima, značajno je ojačan i osvježen novim kadrom.

Sa novim idejama u samom sadržaju i grafičkom dizajnu značajan napredak postignut je poslije privatizacije 2008. godine. Poseban kvalitet "Glasa Srpske" je tradicionalno dobra saradnja sa čitaocima i obostrano povjerenje koje gajimo decenijama.

Najveća nagrada za trud zaposlenima u ovom dnevnom listu stiže od vjernih čitalaca, kojih je svakim danom sve više, i koji su najzaslužniji za to što smo danas u samom vrhu novinarstva ove zemlje. Redakciju "Glasa" vodi glavni i odgovorni urednik Borjana Radmanović-Petrović, a pomaže joj njen zamjenik Saša Čavrag, urednici rubrika, novinari, dopisnici, kao i lektori i tehnička priprema koja kreativnošću uvijek nastoji da bude u korak s vremenom.

Spajajući dva vijeka "Glas Srpske" je sa svojim narodom proživio brojne potrese i previranja i opstao zajedno sa njim. Već tridesetak godina izlazi kao dnevni informativno-politički list.

Povodom sedam decenija postojanja "Glasa Srpske" lani je preduzeće "Pošte Srpske" pustilo u prodaju poštanske marke "70 godina Glasa". Motiv na poštanskoj marki je bio novinski članak. Vjerni čitaoci tada su dobili i na poklon specijalni dodatak "Glasa Srpske" na 200 strana.

Orden časti

Predsjednik RS Milorad Dodik lani je redakciji "Glasa Srpske" povodom 70 godina postojanja uručio Orden časti sa zlatnim zracima, što je četvrti orden koji je ovaj list dobio u svojoj istoriji. U više navrata "Glas Srpske" je odlikovan i Ordenom zasluga za narod sa srebrnim zracima SFR Jugoslavije, Ordenom Njegoša prvog reda i Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana