Halilović: Nema razloga za moju smjenu, s obzirom na rezultate

Srna
Halilović: Nema razloga za moju smjenu, s obzirom na rezultate

Sarajevo - Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović smatra da, s obzirom na rezultate rada Policijske uprave i pad broja krivičnih djela u svim oblastima, nije bilo razloga da dobije nezadovoljavajuću ocjenu Nezavisnog odbora kojom su stvoreni preduslovi za njegovu smjenu.

On je ocijenio da su apsurdne stvari koje se navode u izvještaju Nezavisnog odbora, u vezi sa pokretanjem disciplinskih postupaka protiv službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ ovog kantona koji su radili na slučaju "Dženan Memić".

"U izvještaju je napravljen bućkuriš koji nema ni glavu, ni rep. Nezavisni odbor je nešto napisao i sad neko, zbog toga, treba pred streljački vod", rekao je Halilović.

On je napomenuo da se nije upuštao u komentarisanje slučaja "Dženan Memić", osim jednom u intervjuu za portal "Kliks".

"Tri godine se neko proziva, a radio je u dobroj namjeri. Istraga koja je vođena protiv pet naših službenika, na osnovu izvještaja žad hokž komisije, je obustavljena. Odluku o obustavi donio je postupajući tužilac, jer u radnjama tih službenika nema elemenata krivičnog djela", istakao je Halilović, prenosi "Kliks".

On je napomenuo da Nezavisni odbor njemu kao policijskom komesaru nikada nije dostavio nijedan zapisnik.

"Nakon što je dokument dostavljen bio je zatamnjen, a sama činjenica da nisam imao priliku da vidim te zapisnike i da mi TO nije odobreno, zaista, je nevjerovatna. Nezavisni odbor je dobio zadatak da me smijeni", smatra Halilović.

On kaže da je znao da će imati problema kada je od njega zatraženo da zaposli sina člana Nezavisnog odbora u Policijsku upravu MUP-a Kantona Sarajevo, dok je drugi član Nezavisnog odbora tražio od njega premještaj za suprugu, dodavši da je imao i drugih političkih pritisaka sa različitim zahtjevima.

"Svima sam rekao da se prijave i da samo mogu garantovati da će konkurs biti pošteno i pravedno sproveden", rekao je Halilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana