Gojkoviću povjeren novi mandat na čelu banjalučkog Udruženja penzionera

M. L.
Gojkoviću povjeren novi mandat na čelu banjalučkog Udruženja penzionera

Banjaluka - Nikola Gojković ostaće na čelu banjalučkog Udruženja penzionera i naredne četiri godine, s obzirom na to da mu je na jučerašnjoj izbornoj sjednici Skupštine Udruženja jednoglasno povjeren novi mandat.

Gojkoviću je ovo četvrti mandat na čelu banjalučkog Udruženja penzionera, a predanost u radu i zalaganje za bolji status najstarije populacije u gradu na Vrbasu samo su neki od razloga koje je 38 delegata navelo kao povod njegovog reizbora.

- Zahvalan sam svim delegatima na pohvalama i reizboru, to mi je obaveza više da u narednom periodu radim još bolje. Posebno ću se zalagati za bolji status penzionera invalida, ali i da onima koji su još dobrog zdravlja obezbijedimo što više druženja i da što kvalitetnije provode vrijeme - rekao je Gojković.

Za prvog čovjeka Skupštine banjalučkog Udruženja penzionera reizabran je Ratko Trifunović, koji je istakao da su na jučerašnjoj sjednici verifikovani mandati novih članova Skupštine koje su izabrali mjesni odbori.

- Protekle četiri godine obilježila je reforma gradskog udruženja, tako da umjesto nekadašnjih 56 sada imamo 32 mjesna udruženja, što nam je olakšalo rad. Članarinu smo povećali sa dvije na tri marke, čime je povećana pomoć koju dodjeljujemo porodici umrlog penzionera. Tako umjesto 350  sada dodjeljujemo 500 maraka - rekao je Trifunović i dodao da je usvojen izvještaj o radu u protekle četiri godine.

Osim prvog čovjeka gradskog udruženja, predsjednika i zamjenika Skupštine, na jučerašnjoj sjednici izabrano je i osam članova Upravnog odbora, tri člana Nadzornog odbora i pet delegata u Skupštini Udruženja penzionera RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana