Čas kod za studente iz inostranstva premijera o statusu Srpske

M. L.
Čas kod za studente iz inostranstva premijera o statusu Srpske

Banjaluka - Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović primila je u petak studente iz inostranstva koji borave u Banjaluci u okviru konferencije "Studentski model Ujedinjenih nacija - SMUN".

Ona je studente iz Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Turske i niza evropskih i zemalja regiona upoznala sa organizacijom, strukturom i funkcionisanjem organa vlasti u Srpskoj. Cvijanovićeva je studente upoznala i sa ustavno-pravnim položajem RS u dejtonskoj BiH i izazovima sa kojima se suočava Srpska.

- Uspostavljanje efikasnog i funkcionalnog sistema koordinacije od ključnog je značaja za kretanje svake države ka Evropskoj uniji - kazala je Cvijanovićeva.

Poslije prijema u Administrativnom centru Vlade RS, studenti su obišli instituciju i upoznali se sa njenim radom. Oni su izrazili zahvalnost Cvijanovićevoj na gostoprimstvu i podršci koju Vlada RS daje ovom projektu.

Konferenciju SMUN organizuje Klub studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci i traje od 19. do 23. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana