Banjaluka: Pritužbe na profesora Ekonomskog fakulteta

Dragana Keleč
Banjaluka: Pritužbe na profesora Ekonomskog fakulteta

Banjaluka - Studenti banjalučkog Ekonomskog fakulteta, nezadovoljni radom profesora Borivoja Kruškovića na predmetu makroekonomija, kod kojeg je, kako ističu, gotovo nemoguće položiti ispit, zatražili su pomoć od rukovodstva Univerziteta, dekana i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

U pismu koje su poslali na njihove adrese studenti su naveli da je dolaskom Kruškovića polaganje ispita postalo gotovo neizvodljivo.

- Sa ponosom ističemo da smo studenti Ekonomskog fakulteta i ne tražimo da nam neko poklanja ocjene, ali prolaznost na predmetu makroekonomija od kada je za docenta izabran profesor Krušković je izrazito niska u posljednje tri godine da je to zaista čudno - navodi se u pismu koje je dostavljeno i "Glasu Srpske".

Studenti kažu da profesor možda jeste dobar poznavalac makroekonomije, ali da njegova predavanja nisu adekvatna.

- On javno govori da se ekonomija mora studirati bar pet-šest godina, na čemu niskom prolaznošću direktno radi - navodi se u pismu.

I u Savezu studenata Ekonomskog fakulteta potvrdili su da su imali pritužbi na rad profesora Kruškovića.

- Jeste, žalili su nam se studenti i to uglavnom zbog niske prolaznosti - kazao je potpredsjednik Saveza studenata Ekonomskog fakulteta Borislav Mandić.

Krušković, kojeg smo u petak pozvali telefonom u njegov kabinet na fakultetu, nije želio da komentariše žalbe studenata.

- Ne znam stvarno, vidite vi to sa studentima - rekao je kratko Krušković i spustio slušalicu.

Na Univerzitetu u Banjaluci su rekli da su zaprimili dopis sa žalbama studenata Ekonomskog fakulteta.

- Rektor Stanko Stanić dobio je dopis u kojem su studenti iznijeli problem sa predmetom makroekonomija koji predaje Krušković. Rektor je već obavio razgovor sa dekanom Ekonomskog fakulteta Novakom Kondićem u vezi s tim, a navodi koji stoje u tom dopisu biće ispitani i po dobijanju rezultata preduzeće se odgovarajući koraci - naglasili su na Univerzitetu.

Ministarstvo

I u Ministarstvu prosvjete i kulture RS potvrdili su da su zaprimili dopis studenata Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, koji su proslijedili Republičkoj prosvjetnoj inspekciji na nadležno postupanje.

- Takođe, dopis je upućen i rektoru, dekanu Ekonomskog fakulteta, prodekanu za naučnoistraživački rad, prodekanu za nastavu i šefu katedre i Upravnom odboru Univerziteta - kazali su u Ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana