Бањалука: Притужбе на професора Економскog факултетa

Драгана Келеч
Бањалука: Притужбе на професора Економскog факултетa

Бањалука - Студенти бањалучког Економског факултета, незадовољни радом професора Боривоја Крушковића на предмету макроекономија, код којег је, како истичу, готово немогуће положити испит, затражили су помоћ од руководства Универзитета, декана и Министарства просвјете и културе РС.

У писму које су послали на њихове адресе студенти су навели да је доласком Крушковића полагање испита постало готово неизводљиво.

- Са поносом истичемо да смо студенти Економског факултета и не тражимо да нам неко поклања оцјене, али пролазност на предмету макроекономија од када је за доцента изабран професор Крушковић је изразито ниска у посљедње три године да је то заиста чудно - наводи се у писму које је достављено и "Гласу Српске".

Студенти кажу да професор можда јесте добар познавалац макроекономије, али да његова предавања нису адекватна.

- Он јавно говори да се економија мора студирати бар пет-шест година, на чему ниском пролазношћу директно ради - наводи се у писму.

И у Савезу студената Економског факултета потврдили су да су имали притужби на рад професора Крушковића.

- Јесте, жалили су нам се студенти и то углавном због ниске пролазности - казао је потпредсједник Савеза студената Економског факултета Борислав Мандић.

Крушковић, којег смо у петак позвали телефоном у његов кабинет на факултету, није желио да коментарише жалбе студената.

- Не знам стварно, видите ви то са студентима - рекао је кратко Крушковић и спустио слушалицу.

На Универзитету у Бањалуци су рекли да су запримили допис са жалбама студената Економског факултета.

- Ректор Станко Станић добио је допис у којем су студенти изнијели проблем са предметом макроекономија који предаје Крушковић. Ректор је већ обавио разговор са деканом Економског факултета Новаком Кондићем у вези с тим, а наводи који стоје у том допису биће испитани и по добијању резултата предузеће се одговарајући кораци - нагласили су на Универзитету.

Министарство

И у Министарству просвјете и културе РС потврдили су да су запримили допис студената Економског факултета у Бањалуци, који су прослиједили Републичкој просвјетној инспекцији на надлежно поступање.

- Такође, допис је упућен и ректору, декану Економског факултета, продекану за научноистраживачки рад, продекану за наставу и шефу катедре и Управном одбору Универзитета - казали су у Министарству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана