Vlasnici psa otklonili dileme: Rea nije bačena već je skočila sa solitera

J. P.
Vlasnici psa otklonili dileme: Rea nije bačena već je skočila sa solitera

Banjaluka - Ženka sibirskog haskija Rea ipak nije bačena sa šesnaestospratnog solitera u Kordunaškoj ulici u Boriku, već je sama preskočila ogradu terase na vrhu zgrade.

To tvrde vlasnici psa, bračni par Helga i Nebojša Ćutković, koji su u petak posjetili redakciju "Glasa Srpske".

- Došli smo da kažemo šta je istina, odnosno da se Rea istrgla sa povocem iz ruku našeg sina i preskočila ogradu. Željeli smo da se zna da naša omladina nije ta koja bi izvela nešto tako monstruozno poput bacanja psa sa zgrade. Za smrt našeg ljubimca niko nije kriv - kazala je Ćutkovićeva.

Tako su vlasnici haskija otklonili dileme brojnih stanara tog dijela Borika, koji su tvrdili da su tinejdžeri, koji su bili na terasi, haskija bacili u smrt.

- Moj sin je neutješan, jer ne može sebi da oprosti što mu se Rea istrgla iz ruku. Taj pas je bio mažen i pažen - naglasila je Ćutkovićeva.

Dodala je da je pas, koji je imao 23 mjeseca, u dva koraka preskočio betonsku ogradu na terasi na vrhu solitera i da najvjerovatnije nije znao da se iza nalazi ambis.

- Prvi put ju je sin odveo na terasu. Šetali su i svratio je da pozdravi drugare, koji su bili na vrhu solitera i crtali murale. Čim su zakoračili na terasu, pas se istrgao. Dijete je u šoku. Jedva nam je saopštio šta se dogodilo - ispričala je Ćutkovićeva.

Osim što im je žao ljubimca, bračni par Ćutković kaže da je sreća što nije došlo do veće tragedije, jer je pas pao desetak metara od djece, koja su se igrala ispred zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana