Tri lica zbrinuta u prihvatnoj stanici

N. B.
Tri lica zbrinuta u prihvatnoj stanici

Banjaluka - U prihvatnoj stanici za odrasle i stara lica Socijalno-gerijatrijskog centra zbrinute su tri osobe - izjavila je glavna medicinska sestra u toj ustanovi Nada Jukić.

Ona je navela da je proteklih godina u prihvatnoj stanici bilo zbrinjavano daleko više lica zatečenih u skitnji.

- Imamo smještajne kapacitete za deset osoba. Međutim, ove godine, iako su temperature znatno niže nego lani, trenutno su zbrinuta svega tri lica - istakla je Jukićeva.

Ona je objasnila da lica po zbrinjavanju u prihvatnoj stanici borave pet dana, nakon čega lokalni Centar za socijalni rad iznalazi druga rješenja, odnosno vraća osobe u matične opštine, ako nisu iz Banjaluke.

- Ako nema drugog rješenja i podrške, oni dobijaju smještaj, odnosno prelaze u status korisnika. Ako imaju porodice, vraćaju se njima - napomenula je Jukićeva.

Ona je dodala da godišnje u prihvatnoj stanici za odrasle bude  zbrinuto od 35 do 40 beskućnika ili lica zatečenih u skitnji.

- Isto tako prihvatamo i lica iz drugih opština i gradova Srpske, FBiH i država u okruženju - dodala je Jukićeva.

Prihvatna stanica za odrasle postoji od 2005. godine i može da primi deset lica.

- Njima se u stanici, između ostalog, pruža puni medicinski tretman, dok se ostale njihove zdravstvene potrebe regulišu u saradnji sa zdravstvenim ustanovama - kazala je Jukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana