Prekomjerna potrošnja uvela nove redukcije

N. B.
Prekomjerna potrošnja uvela nove redukcije

Banjaluka - Potrošnja vode sa pojedinih izvorišta posljednjih dana povećana je od tri do pet puta, zbog čega će doći do povećanja redukcije isporuke vode za 24 časa u seoskim područjima koja su već bila u režimu smanjenja isporuke vode, izjavio je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

- Redukcija od 48 časova koja je na snazi u Gornjoj Piskavici, Potkozarju, Verićima, Borkovićima i Bistrici biće povećana na 72 časa. U Donjim Kolima, Rekavicama jedan, Memićima i Javoranima dosadašnja redukcija od 24 časa biće povećana na 48 časova. Pojedini dijelovi sela već 15 dana nemaju vodu. Moraćemo u većoj mjeri sprovoditi isključenja da bi ona dobila vodu, a prognoze vremena najavljuju još jedan vrući talas - objasnio je Ilić.

On apeluje na stanovnike sela da racionalno troše vodu.

- Voda koju isporučujemo sa naših izvorišta ima tri namjene: za ljude, za sanitarno-higijenske potrebe i u ruralnom dijelu za stoku. Nije za zalijevanje bašta i stvaranje nepotrebnih rezervi. Molimo za solidarnost. Problem nam je u Potkozarju gdje ljudi koriste lokalne vodovode koji nemaju dovoljan kapacitet i ne žele da se prebace na gradsku mrežu - kazao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana