Posudili mazut za tople radijatore

V. P.
Posudili mazut za tople radijatore

Banjaluka - Direktor "Toplane" Mićo Milovanović rekao je juče da su morali posuditi mazut kako bi i dalje bili topli radijatori kod njihovih korisnika.

Objasnio je da je mazut posuđen od dvije banjalučke firme, ali nije otkrio o kojima je riječ.

- U ponedjeljak nam je stiglo 300 tona. Do kraja jučerašnjeg dana trebalo je da pristigne još 500 tona - rekao je Milovanović.

Do poteškoća u isporuci mazuta došlo je zbog neslaganja "Toplane" sa dobavljačem, preduzećem "Higat". Informacije da će mazuta biti dovoljno samo za dva dana izazvale su burne reakcije. Gradski odbor SDS-a pozvao je nadležne organe, Tužilaštvo i MUP da hitno prečešljaju sve ugovore i stavke poslovanja u ovoj firmi. Slične izjave dolaze i iz Gradskog odbora PDP-a čiji predsjednik Zoran Talić, između ostalog, poručuje da Glavna služba za reviziju RS treba da pregleda finansijsko poslovanje "Toplane". Komentarišući ove izjave Milovanović je rekao da je spreman da pocijepa svoju diplomu doktora ekonomskih nauka ako bilo ko u gradu napravi bolju analizu poslovanja nekog preduzeća u odnosu na izvještaj o poslovanju "Toplane" za prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana