Podržan rad Pravoslavne ambulante sa 10.000 KM

V. P.
Podržan rad Pravoslavne ambulante sa 10.000 KM

Banjaluka - Rebalansom ovogodišnjeg budžeta grada obezbijeđeno je 10.000 KM za rad Pravoslavne ambulante "Sveti evangelist i apostola Luka", koja funkcioniše pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Ova suma nije bila predviđena prijedlogom rebalansa, ali je naknadno uvrštena amandmanom gradonačelnika Igora Radojičića prije usvajanja rebalansa na posljednjem zasjedanju Skupštine grada.

- Ovaj novac je dio budžetske rezerve i biće prebačen na stavku tekući i kapitalni grant - crkve, vjerske zajednice i ustanove - navedeno je u obrazloženju amandmana.

U Pravoslavnoj ambulanti "Sveti evangelist i apostol Luka" više od 150 ljekara besplatno liječi pacijente.

- Nama koji živimo nešto skromnije besplatni pregledi mnogo znače. Redovno dolazim u Pravoslavnu ambulantu i zahvalna sam svima i ljekaru i drugom osoblju što ova zdravstvena ustanova postoji - kazala je jedna od pacijentkinja koja nije željela da joj objavimo ime.

Počela je sa radom prije 14 godina i u nju uglavnom dolaze stanovnici koji imaju niska primanja ili nemaju zdravstveno osiguranje, kao i penzioneri. Kroz ambulantu je od otvaranja prošlo 29.640 pacijenata, a u njoj je otvoreno 1.200 kartona za ljude koji redovno dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana