Otvorena ambulanta porodične medicine u MZ Paprikovac

Agencije
Otvorena ambulanta porodične medicine u MZ Paprikovac

Banjaluka - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović otvorio je danas u mjesnoj zajednici Paprikovac ambulantu porodične medicine, prenose agencije.

On je istakao da je grad Banjaluka do sada mnogo uradio na izgradnji i opremanju ambulanti i poboljšanju primarne zdravstvene zaštite, potkrijepivši to činjenicom da je ovo 77. ambulanta koja je otvorena na području grada.

- Imamo ambulante u 33 mjesne zajednice. Grad je vodio kontinuiranu politiku u ovoj oblasti, zajedno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, želeći prevashodno da usluge zdravstvene zaštite približi građanima - rekao je Gavranović novinarima.

On je naglasio da je u naredne dvije godine planirano otvaranje još pet ambulanti.

Gavranović je rekao da je politika Skupštine grada išla u pravcu da sve usluge budu dostupne građanima što je, danas realizovano i u MZ Paprikovac.

- Ostaje nam da završimo ambulante u još pet mjesnih zajednica, a uskoro ćemo početi izgradnju ambulante i na Kočićevom vijencu - rekao je Gavranović.

On je podsjetio da su se u nekim mjesnim zajednicama gradili novi objekti, negdje su sanirani i rekonstruisani postojeći objekti, dok se negdje ulazilo u zakup poslovnih prostora, kako bi se riješilo pitanje ambulanti.

Gavranović je istakao da se na prostoru MZ Paprikovac planira izgradnja vrtića i škole, navodeći da će grad Banjaluka zajedno sa resornim ministarstvom morati definisati pitanje izgradnje škole u narednu godinu do dvije.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović izjavila je da je ambulanta u MZ Paprikovac površine 70 metara kvadratnih i da ima jednu specijalističku ordinaciju, salu za intervencije, te recepciju, gdje građani mogu ostvariti kontakt sa zasposlenima u ambulanti.

Tešanovićeva je rekla da je, zahvaljujući kontinuiranoj pomoći gradske uprave i resornog ministarstva, u proteklih šest i po godina u objekte Doma zdravlja uloženo više od devet i po miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana