Novine iz Gradskog groblja: Omogućili kupovinu grobnih mjesta na rate

N. B.
Novine iz Gradskog groblja: Omogućili kupovinu grobnih mjesta na rate

Banjaluka - Upravni odbor "Gradskog groblja" donio je odluku da omogući kupovinu grobnog mjesta ili grobnice na 12, 24, 36 ili više mjesečnih rata i to bez žiranata i bez kamata.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio direktor ovog javnog preduzeća Nedeljko Milaković.

- Ovo je jedna vrsta pomoći svima onima koji u teškim situacijama teško mogu da izdvoje novac za kupovinu grobnog mjesta. Ako je cijena grobnice 4.000 ili 5.000 KM, mjesečna rata iznosiće minimalno 100 KM, a ako je u pitanju grobno mjesto od 1.000 KM, kupci će izdvajati nešto više od 80 KM u 12 rata. Povoljnosti se takođe odnose na kupovinu grobnica sa više grobnih mjesta - rekao je Milaković.

Dodao je da će u septembru poslati ponude preduzećima i institucijama na osnovu koje će zaposleni moći ostvariti ove pogodnosti.

- Takođe, sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja dogovorili smo da i sa zainteresovanim penzionerima potpišemo ugovor o kupovini grobnih mjesta na rate  - kazao je Milaković.

Objasnio je da je staro "Partizansko groblje" na Pobrđu  skoro popunjeno i da su ostala mjesta koja su već zakupljena. 

- Groblje u Vrbanji je uređeno i projektovano je tako da bude u funkciji  narednih 30 do 40 godina - kazao je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana