Novi asfalt na Bulevaru Živojina Mišića

N. B.
Novi asfalt na Bulevaru Živojina Mišića

Banjaluka - Uklanjanjem oštećenih slojeva asfalta na Bulevaru Živojina Mišića juče su počele popravke gradskih i prigradskih saobraćajnica planirane za ovu godinu.

Iz Gradske uprave najavili su da će na dionici kroz Borik biti postavljen novi sloj asfalta i promijenjeni ivičnjaci tamo gdje je potrebno.

- U sklopu održavanja predviđeni su i radovi u ulicama: Dr Đede Kecmanovića, Braće Podgornika, Srpskih rudara, Ponirskoj, Jovice Savinovića i drugim. Vrijednost radova na ovim lokacijama je 526.000 KM, a izvođač je preduzeće "Kozara putevi" - kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Završetak rekonstrukcije centralne saobraćajnice u Boriku planiran je ove sedmice.

- Vozila će i dalje moći prolaziti ovom dionicom, naravno usporeno i uz prateću signalizaciju. Molimo sve učesnike u saobraćaju za strpljenje - kazao je Sandić.

Dodao je da je u toku traženje rješenja za oštećenu konstrukciju Zelenog mosta.

- Nedavno započeti radovi nisu stali. Utvrdili smo da su oštećenja veća nego što smo pretpostavljali. Preporuka Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju je da se saobraćaj zabrani u toku radova, ali znamo da bi to izazvalo velike gužve. Ovaj most je prioritet u našim projektima i moguće je da će iduće godine dobiti dvije saobraćajne trake - pojasnio je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana