In taksi obavio 217 vožnji invalida

J. P.
In taksi obavio 217 vožnji invalida

Banjaluka - Taksi prevoz za invalidna lica u januaru je imao 217 vožnji, prilikom čega je pređeno ukupno 800 kilometara a time je još jednom opravdao svoju ulogu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

- I za vrijeme snježnih padavina i niskih temperatura, ova usluga pod nazivom "In taksi" je funkcionisala bez problema. Iz Gradskog odbora udruženja invalida stižu zahtjevi za dopunu spiska na osnovu kojeg se prevoze invalidna lica - rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da za ovu uslugu grad sufinansira dio cijene, i to sa 2,70 KM starta vožnje i 1,80 KM po kilometru.

- Invalidno lice plaća 0,30 KM start vožnje i 0,40 KM po kilometru. U budžetu grada za tu namjenu je ove godine izdvojeno 30.000 KM. Prevoz invalida obavlja se vozilom koje je prilagođeno navedenoj usluzi. Ima automatsku rampu za ulaz i izlaz invalida, može prevoziti lice u invalidnim kolicima bez sklapanja kolica, a ima i kaiševe za učvršćivanje invalidnih kolica prilikom vožnje - objasnili su u ovom odjeljenju.

"In taksi" usluge vrši radnim danima od sedam do 12, te od 15 do 19 časova a subotom od sedam do 13 časova.

Ovaj taksi-prevoz za invalidna lica u Banjaluci je zvanično počeo da radi krajem oktobra prošle godine, a uslugu prevoza, korisnici mogu dobiti pozivom na broj: 066/222-995.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana