Banjaluka treba da postane regionalna prestonica

V. P.
Banjaluka treba da postane regionalna prestonica

Banjaluka - Gradska uprava će učiniti sve da Banjaluka postane regionalna prestonica, te da bude još ljepši, bolji i uređeniji grad.

Rekao je to gradonačelnik Igor Radojičić u srijedu uveče na prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života povodom predstojećih praznika.

- Nadam se da će 2017. godina biti bolja od ove. Banjaluka u budućnosti treba da traži svoje mjesto između Beograda, Zagreba i Sarajeva, pa dalje do Ljubljane, Budimpešte i Beča. Grad treba da se razvija u smislu kulture, umjetnosti i sporta, kao i u građevinskom, urbanističkom i privrednom smislu - poručio je Radojičić.

Kada je riječ o kapitalnim projektima, Radojičić je ocijenio da se mora rješavati problem gradske "Toplane" i donijeti odluka za narednu grijnu sezonu, što podrazumijeva izgradnju novog bloka.

Nada se da grad može dobiti dvije sportske dvorane, više dječijih igrališta i vrtića, te ističe da će se raditi na proširenju industrijske zone u Ramićima.

Ocijenio je da se, i pored toga što je 2016. godina bila jedna u nizu teških godina, u Banjaluci puno toga dešavalo.

- Pamtićemo je po Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu, obnovi Kamene kuće i učestvovanju mladih Banjalučana na Olimpijskim igrama u Riju, po raznim kulturnim događajima i manifestacijama, te novim mostovima u Česmi i Šargovcu - rekao je Radojičić.

Prijem su organizovali gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana