Uz pjesmu i veselje učenici Građevinske škole ispratili đačke dane

Jasmina Perišić
Uz pjesmu i veselje učenici Građevinske škole ispratili đačke dane

Banjaluka - Maturanti Građevinske škole su uz pjesmu i veselje u srijedu uveče ispratili đačke dane među uspomene za cijeli život.

U blistavom izdanju i sa neskrivenim uzbuđenjem bili su najljepši ukras Trga Krajine. Defile banjalučke mladosti centrom grada do hotela "Bosna", gdje je bila organizovana maturska proslava, pratila je kolona rodbine, prijatelja i radoznalih građana, koji nisu krili oduševljenje. Velikim slavljem od srednje škole oprostilo se 129 đaka.

- Svi smo dotjerani kao nikada do sada i lijepi, a tako se i osjećamo. Škola je divan period u našim životima, koji se završio. Kada se matura završi i slegnu utisci, vidjećemo šta ćemo i kako dalje. Planiram da nastavim školovanje u Novom Sadu, gdje ću nastojati da se upišem na Pravni fakultet - rekla je maturantkinja Marija Zekanović.

Za razliku od Marije, Mišo Keleman ostaće u struci, jer sebe vidi kao budućeg inženjera ili arhitektu te će se upisati na Građevinski fakultet u Banjaluci.

- Zauvijek ću pamtiti vrijeme provedeno u školskim klupama. To je bio jedan bezbrižan period, kojeg ću se sjećati po dobrom drugarstvu i pojedinim profesorima, koji su bili pravi uzori. Žao mi je što nemam pratilju, jer je u našoj školi znatno više muškaraca nego djevojaka, ali i to je život - rekao je ovaj maturant.

Njegov stariji brat Branko Keleman, koji je došao da ga isprati, dodaje da je ponosan na Mišu, jer je jedan od najboljih učenika škole.

- Bilo mi je zadovoljstvom da mu pomognem u izboru maturskog odijela, jer smo mi prije svega najbolji prijatelji. Od brata sam stariji tri godine, pa sam relativno skoro i sam prolazio kroz matursku groznicu. Lijepi su to trenuci, svečani i zaista za pamćenje - rekao je ponosni Kelemanov brat.

40. generacija

Direktor Građevinske škole Ljuban Bajić naglasio je da je ispraćena 40. generacija maturanata, te da je proslava protekla u najboljem redu.

- Bilo je savršeno. Maturanti su se veselili i na taj način stavili tačku na jedan lijep period u životu - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana