Ulice u novom ruhu

Sanja Amidžić
Ulice u novom ruhu

Banjaluka - Obnova oštećenih saobraćajnica na području grada uveliko traje, a trenutno se sanira Solunska ulica u naselju Kočićev vijenac.

Iz Gradske uprave su rekli da je do sada završena obnova ulice Ive Andrića, Vojvode Pere Krece, Đure Daničića, te dio Kozarske i ulice Ilije Garašanina.

- Radovi u Solunskoj ulici u naselju Kočićev vijenac biće završeni do kraja sedmice. U ovoj ulici biće postavljen novi asfalt, te zamijenjeni oštećeni poklopci i slivne rešetke na šahtovima - rekli su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da će do kraja godine biti obnovljene i ulice Vojvode Momčila na dijelu od Hvarske do Solunske ulice, te Kralja Nikole i Kozarska ulica.

- Ugovorena vrijednost svih radova iznosi 355.000 maraka, a rok za završetak obnove preostalih saobraćajnica je tri mjeseca  - rekli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić rekao je da će obnova Kozarske ulice u ovom naselju početi krajem sedmice.

- Ulica je u veoma lošem stanju, rupe su krpljene nekoliko puta tako da su stvoreni različiti slojevi asfalta. Ovi prelazi nikako ne odgovaraju vozačima koji voze ovom ulicom   - rekao je Sabljić.

Dodao je da je ovom dionicom velika frekvencija saobraćaja jer je riječ o glavnoj ulica koja vodi iz grada ka zapadnom tranzitu.

Mještanka Kočićevog vijenca Milosava Grgić rekla je da su oštećenja u Kozarskoj ulici nastala davno, te da je bilo i vrijeme da se to sanira.

- Put je loš, rupa je do rupe. Krpljenje ulice u prethodnom periodu očigledno nije urađeno kako valja zbog čega se ponovo mora obnavljati ova saobraćajnica - kazala je  Grgićeva i dodala da je ovom dionicom svakodnevno prođe na hiljade vozila.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bulevar Drago Vurdelja rekao je da će u ovom naselju biti sanirane dvije ulice.

- Sanacija će obuhvatiti dio ulice Vojvode Momčila i Kralja Nikole jer su one i najoštećenije u mjesnoj zajednici - kazao je Vurdelja.

Vozači

Vozači javnog prevoza koji svakodnevno voze gradskim ulicama kažu da na području grada ima saobraćajnica kojima je vožnja prava katastrofa.

- Ima loših puteva, posebno u prigradskim zonama gdje su saobraćajnice oštećene i ima rupa, to je slučaj upravo u Kozarskoj ulici - rekao je vozač Goran Trivić i dodao da se na loše puteve žale i putnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana