Škole spremne za zimu

Cvija Mrkonjić
Škole spremne za zimu

Banjaluka - Pojedine područne škole na području grada koje imaju individualno grijanje već su nabavile ogrev za predstojeću zimsku sezonu, dok će ostale uskoro nabaviti energente kako bi đaci imali tople učionice u hladnim danima.

Direktor Osnovne škole "Petar Kočić" Dubravka Bosančić kazala je da je za nabavku ogreva za četiri njihove područne škole do sada utrošeno od 25.000 do 30.000 maraka.

- Nabavljen je kompletan ogrev za područne škole u Pavićima i Konatarima. Škola u Stričićima nema dovoljno ogreva, već samo za grijanje učionica tokom 15 dana - kazala je Bosančićeva i dodala da će nabavljati dodatne količine ogreva prema potrebi. 

Ona je podsjetila da se u ovim područnim školama, zbog hladnijih dana i nepovoljnih vremenskih uslova, učionice griju od početka septembra pa sve do maja.

Direktor škole "Desanka Maksimović" u Dragočaju Stanislavko Malinić rekao je da su za sada nabavili dio drva za potpalu i da za početak imaju dio zaliha ogreva od prošle godine.

- Još nismo počeli da grijemo učionice, ali nije isključeno da ćemo uskoro početi ukoliko temperature još padnu - rekao je Malinić.

Direktor škole "Vojislav Ilić" u Krupi na Vrbasu Rajka Čajić istakla je da su ogrev počeli da nabavljaju još prije kraja prošle školske godine da bi zimu dočekali spremni.

- Imamo ogreva za prvo polugodište. Međutim, nećemo se dovesti u situaciju da nemamo dovoljno ogreva pa ćemo početkom iduće godine nabaviti ogrev i za drugo polugodište - rekla je Čajićeva i dodala da će, ukoliko temperatura nastavi da pada, početi da griju učionice.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Radenko Đurica kazao je da će iz budžeta grada biti izdvojeno 40.000 KM za nabavku energenata u školama kako bi bile spremne za sezonu grijanja.

- Preraspodjela tih sredstava biće vršena po potrebi i prioritetima - naveo je Đurica.

Bez ogreva

Direktor OŠ "Milan Rakić" u Karanovcu Simeun Raljić rekao je da za dvije područne škole nisu obezbijedili ogrev zbog nedostatka sredstava.

- Za područnu školu u Ljubačevu drva su spremna - kazao je Raljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana