Poplava zatvorila ambulantu u mjesnoj zajednici Goleši

Nevena Bunić
Poplava zatvorila ambulantu u mjesnoj zajednici Goleši

Banjaluka - Ambulanta u mjesnoj zajednici Goleši privremeno je zatvorena od srijede zbog poplave koja je nastala kada je pukla vodovodna cijev u stanu iznad ovog zdravstvenog objekta.

Potvrdili su to u gradskom Domu zdravlja, u sklopu kojeg je i pomenuta mjesna ambulanta.

- U toku je isušivanje prostorija. Na svu sreću medicinska oprema nije mnogo nastradala. Zidovi i podovi su mokri, a uspjeli smo da spasimo većinu namještaja. Moraćemo ponovo da okrečimo i saniramo podove. Za sada ne možemo procijeniti ni kolika je šteta, ni kada će ambulanta biti ponovo otvorena. Jednostavno zbog povišenih spoljnih temperatura odledila se voda u stanu kojem niko nije živio duže vrijeme - rekla je portparol Doma zdravlja Dijana Ožegović.

Dodala je da će bez obzira na okolnosti, pacijenti moći da zatraže zdravstvene usluge u ambulantama na Laušu i u Borkovićima.

- Doktor Aleksandar Ljubanić će svoje registrovane pacijente primati utorkom i četvrtkom u ambulanti Lauš, s obzirom na to da je tim danima radio u ambulanti Goleši, dok će medicinska sestra Maja Malinić raditi svakog dana u ambulanti Lauš dok ambulanta Goleši ne bude osposobljena za rad. U ambulanti Borkovići pacijente će zbrinjavati doktor Aleksandra Gužvić - naveli su u Domu zdravlja.

Poručuju pacijentima da se strpe i da menadžment Doma zdravlja ulaže sve napore da ambulanta što prije bude dovedena u prijašnje stanje i ponovo počne sa radom.

Predsjednik mjesne zajednice MZ Goleši Goran Mušić kaže da su mještani svjesni da niko nije kriv za nastalu situaciju, jer je ambulanta zatvorena zbog elementarne nepogode.

- Čim je primijećeno, još u toku noći, da je došlo do poplave, alarmirali smo sve nadležne službe. Temperatura od minus 20 je vjerovatno dovela do toga da je u cijevima već duže vrijeme voda bila zaleđena i kada je otoplilo, vodoinstalacije nisu izdržale. U ovakvoj situaciji niko nema pravo da se žali. Nadam se da će ambulanta biti otvorena što prije - poručuje Mušić.

Investicija

U sklopu Doma zdravlja rade ukupno 33 ambulante i 121 ljekar porodične medicine. U toku je izgradnja zajedničkog objekta ambulante i mjesne zajednice u Donjim Kolima. Rok za završetak radova je mart ove godine, a vrijednost investicije je 365.000 KM, koju finansiraju grad i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana