Odustali od vrtića na Starčevici

V. P.
Odustali od vrtića na Starčevici

Banjaluka - Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje odustao je od planova da u poslovnom prostoru u ulici Prve krajiške brigade NO broj 1 na Starčevici napravi vrtić.

Navedeno je to i odluci koju će razmatrati odbornici Skupštine grada 24. septembra. Ovim dokumentom bi trebalo da bude poništena ranija odluka gradskog parlamenta kojom je Centar dobio na korišćenje bez naknade ovaj prostor na neodređeno vrijeme.

- Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka je krajem avgusta pismeno obavijestio Gradsku upravu da odustaje od dodijeljenog poslovnog prostora - navedeno je u obrazloženju ove odluke. Kao razlog je navedeno to što smatraju da ne bi bilo ekonomski opravdano ponovo preuređivati prostor koji je, kako kažu, ranije već mijenjao namjenu i renoviran za potrebe ranijeg korisnika, Gradske razvojne agencije. Na mjesto u vrtićima čeka 1.388 mališana, a prema ranijim najavama Centra, kapaciteti bi uskoro trebalo da budu prošireni. U skorije vrijeme očekuje se  početak rada dva nova vrtića, "Cvrčak" i "Srna". Njihovim otvaranjem broj djece koja borave u obdaništima biće povećan za oko 80.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana