Nakon poplave u Dragočaju putevi uništeni, klizišta prijete

Sanja Amidžić Foto: A. Čavić
Nakon poplave u Dragočaju putevi uništeni, klizišta prijete

Banjaluka - Voda iz kuća, dvorišta i poslovnih prostora na području naselja Dragočaj juče se povukla, ali iza sebe je ostavila uništene puteve i mostove.

Na području ove mjesne zajednice vodena bujica tokom proteklog vikenda oštetila je tri manja mosta i odnijela oko deset kilometara makadamskih puteva.

Potpredsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković rekao je da su u ovom naselju pokrenuta i dva klizišta, od kojih jedno prijeti kućama.

- Klizište je dugo oko 200 metara i, prema našim procjenama, prijeti da se obruši na neke stambene objekte, ali čekamo da komisija izađe na teren i procijeni pravo stanje - kazao je Vučković.

Velika materijalna šteta pričinjena je i na privrednim objektima.

- Voda je ušla u devet poslovnih objekata, gdje je uništila materijal za proizvodnju, ali i mašine - rekao je Vučković.

Vlasnik štamparije i šivaonice "Grafo Balkan" Duško Skakić rekao je da je, prema njegovoj procjeni, pričinjena šteta na njegovoj firmi oko 15.000 maraka.

- Voda je ušla u kompletan prostor od 140 metara kvadratnih, uništen je materijal za proizvodnju, ali i dio mašina - kazao je Skakić.

Trinaestočlanoj porodici Zdenke Pavlović iz ovog naselja voda je ušla u kuću i pomoćne objekte pa sve stvari iznijeli u dvorište kako bi očistili objekte.

- U kući ima petoro male djece, najviše se plašim zaraze i bolesti i zato apelujem na nadležne da što prije obave deratizaciju objekata - kazala je Pavlovićeva. Dodaje da je ovo treći put u toku ove godine da vodena bujica plavi njeno domaćinstvo.

- Za nekoliko dana najavljuju nove padavine i u strahu sam od novih poplava - kazala je Pavlovićeva.

I njen komšija Ivan Bučić nije u boljem položaju. Voda mu je ušla u pomoćne objekte i uništila dva automobila.

- Voda je u bratovom automobilu bila skoro do volana, dok je u mom bilo nešto manje vode - kazao je Bučić.

Konjički klub

Poplava koja je prethodnih dana zahvatila Dragočaj štetu je nanijela i konjičkom klubu u ovom mjestu.

- Šteta je ogromna. Uništen je spoljni dio štale, ali i velike količine sijena - rekao je Milan Vučković. Dodao je da su konji tokom poplave bili pušteni iz štale jer je voda ušla u objekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana