Moderna rasvjeta tjera mrak iz Verića

Nevena Bunić
Moderna rasvjeta tjera mrak iz Verića

Banjaluka - Mještani Verića dobiće novu rasvjetu i riješiti višegodišnje probleme sa osvjetljenjem centralnog dijela naselja. Modernim svjetiljkama biće pokrivena dva kilometra saobraćajnica.

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je juče početak radova i tom prilikom se sastao sa članovima Savjeta mjesne zajednice i žiteljima.

- Rasvjeta će dijelom biti rekonstruisana, a dijelom će biti postavljena nova. Ovo je sam centar seoskog područja i mora biti dobro osvijetljen. Rasvjetu dovodimo u red nakon preuzimanja ovog posla od Centra za razvoj poljoprivrede sela - istakao je Radojičić.

Mještani su upoznali gradonačelnika i sa drugim problemima u naselju.

- Objasnili su da imaju potrebu za rekonstrukcijom niskonaponske mreže. Traže da se izgradi barem jedna trafo-stanica, a o tome ćemo razgovarati sa predstavnicima "Elektrokrajine". Ono što nam je u planu je i završetak Društvenog doma u Verićima. Razgovarali smo i o snabdijevanju vodom, a to je složen problem u svim visinskim zonama - istakao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Verići Slaviša Vučkovac zahvalio je gradonačelniku i istakao da ovo naselje čekaju bolji dani.

- Već četiri godine imamo ogromnih problema sa rasvjetom. Drago nam je da će biti riješeni. Ove godine dosta toga je urađeno, izgrađen je dio vodovodne mreže u Popovićima, asfaltirano 300 metara puta Stojnići - Šid, a u toku je rekonstrukcija puta od Verića do Potkozarja. Ranije je urađen put Stara cesta - Lipova dolina. Nadam se da ćemo završiti i Društveni dom dogodine - istakao je Vučkovac.

Mještanin Dragiša Savić je rekao da je izgradnja rasvjete i dijela puta pokazatelj da gradske vlasti dobro rade svoj posao.

- Novo osvjetljenje je velika stvar jer se ovdje nalaze i škola, ambulanta i Društveni dom. Djeca neće morati da se po mraku vraćaju sa nastave - kazao je Savić.

Izdvajanja

Za održavanje javne rasvjete i javnih satova u gradskom budžetu predviđeno je 220.000 KM. Za investiciono održavanje, rekonstrukciju manjeg obima i dogradnju rasvjete u gradskom budžetu izdvojeno je 50.000 KM.

- U ove poslove spadaju zamjena dotrajalih stubova i svjetiljki, mjernih ormara, te dogradnja rasvjetnih mjesta na postojeću rasvjetu i drugo - stoji u Programu zajedničke komunalne potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana