Kvalitet i tradicija najbolja preporuka mesnica Lazo i sin

Danijel Stokanić
Kvalitet i tradicija najbolja preporuka mesnica Lazo i sin

Banjaluka - Prodajemo isključivo domaće i kvalitetno meso prerađevine od mesa a tradicija duga 35 godina koju mesnice "Lazo i sin" ima, najbolja je preporuka kupcima. Posebno smo ponosni na naš ćevap jer se on kao i ostali naši proizvodi prave po originalnoj recepturi.

Tako priča Lazo Šešić, dugogodišnji mesar, čovjek koji je kao četvrti Banjalučanin imao svoju mesarsku radnju  u gradu.

- Svaki dan imamo bogatu i raznovrsnu ponudu teletine, junetine, jagnjetine, svinjetine, sušenog mesa, poslastica za roštilj, kobasice... Sve je to iz naše klaonice u Gornjoj Piskavici a produkt je stočara Potkozarja i Lijevča polja. Naše opredjeljenje je da ne uvozimo mesne polutke sumnjivog kvaliteta niti stoku iz inostranstva. Takva poslovna politika je garancija kvaliteta - ističe Šešić.

Pogonom za klanje stoke i obradu mesa u Gornjoj Piskavici, je moderno opremljena klaonica po svjetskim standardima. 

- Povjerenje kupaca koje smo zadobili je naš uspjeh i zbog toga imamo kontinuiran rast i razvoj firme iz godine u godinu. Samo kvalitetom mesa zadovoljan kupac će ponovo doći - priča sadašnji "alfa i omega" proizvodnje, nasljednik majstora Laze, njegov sin Aleksandar Šešić.

Prema njegovim riječima, klaonica se prostire na 1.000 kvadratnih metara.

- Stoku smještamo u prihvatni boks, koja se nalazi u sklopu pogona. Odmah uz nju je klaonica i pogon za obradu mesa.  Najkvalitetniji komadi mesa idu u prodaju a druge mesne prerađevine pripremamo bez organskih dodataka i aditiva. Brojne nagrade i priznanja su dokaz da uz naš kvalitet  ide i cijena. To je prepoznao i grad Banjaluka, koji nam je prije tri godine dodijelio "Zlatnu plaketu grada". Takođe, prošle godine smo na takmičenju trajnih proizvoda u Crnoj Gori osvojili prvo mjesto za dimljenu pečenicu - kazao je Šešić.

U proizvodnji i mesnicama zaposleno je 45 radnika.

- Tehnolog nadgleda svu  proizvodnju a da bi sve bilo kako treba provjerava inspekcija grada. Za ispravnost mesa garantuje Veterinarski institut "Slaven" - rekao je Šešić, i naglašava da je "Mesnica kod Laze" jedina koja ima svoju registrovanu klaonicu.

Šešići ističu i humanitarni rad a samo za vrijeme prošlogodišnjih poplava u nekoliko navrata Crvenom krstu su donirali svoje proizvode.

Posebno su ponosi na sestrinsku firmu roštiljnice "Obeliks".

- Tu glavnu riječ vodi moja sestra Renata. Naša deviza "za ćevap ispred svih" je opravdana jer ljubitelji dobrog zalogaja odu zadovoljni iz roštiljnica. I to je porodična tradicija jer je naš otac Lazo prvi uz mesnicu imao svoju roštiljnicu - zaključio je Aleksandar Šešić.

Ćevapi od 35 kilograma

Prema Šešićevim riječima u mesnicama se najviše kupuje "banjalučki ćevap".

- Jedne godine smo na Trgu Krajine napravili "banjalučki ćevap" težak 35 kilograma u tradicionalnoj formi, a potom podijelili građanima. Riječ je o najboljem i najprepoznatljivijem proizvodu naše firme - rekao je Šešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana