Ђоковић тужио Рио, власти одговориле контратужбом

Ђоковић тужио Рио, власти одговориле контратужбом 23.02.2018 08:56 | Агенција

Власти Рио де Жанеира поднијеле су тужбу против Новака Ђоковића као одговор на то што их је он тужио прије двије године

.Ђоковић је 2012. године са Густавом Кертеном играо ревијални меч и договор је био да се српском тенисеру плати 1,1 милион долара, а до сада му је исплаћено само 450.000, што значи да Влада Рио де Жанеира дугује Новаку 650.000 долара.

Државни секретаријат за спорт, рекреацију и омладину потврдио је дуг према Ђоковићу, а још у јануару 2014. године Дејан Петковић, српски фудбалер који се прославио у Бразилу, рекао је да није исплаћено ни пола онога што је договорено са Новаком. Због тога их је он тужио у фебруару 2016.

Сада је услиједио "контранапад" власти бразилског града – тужилац је поднио тужбу против Ђоковића због административних неправилности током споменуте посјете, преноси "О Глобо" на свом сајту.

Долазак најбољег српског спортисте у Рио организовале су двије компаније – "Деки 10" и "Адма Евенти", који се такође налазе на листи тужених. "Деки 10" је фирма у власништву Дејана Петковића и, према наводима тужиоца, терети се за нерегуларно добијање организације на тендерима, због чега је оштећен буџет града. Спомиње се новац од око милион америчких долара, а међу онима који су били укључени у наводну акцију, била је Марсија Беатрис Исидоро, некадашња секретарка спорта.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица